100 jaar 

Brouwerij

de hoorn

Het is feest! We klinken op de honderdste verjaardag van Brouwerij De Hoorn. De Hoorn opende de deuren in 1923 en was de modernste brouwerij van het land. Dit verjaardagsfeest verdient een gouden randje.

Drie jaar na de opening van De Hoorn - in 1926 - zag Stella hier het levenslicht.

mini-podcast

de hoorn is honderd 

audioverhalen over werken en leven in de hoorn

Het gebouw ademt geschiedenis, maar die leeft nog meer in verhalen en herinneringen.

Jan, Beni, Guy, Pieter, Saïd, Naïg en Catherine nemen je mee naar het leven in de brouwerij in de voorbije 100 jaar.

Beleef het bruisende heden en verleden in De Hoorn en beluister hun boeiende verhalen.

Aflevering 1: Beni Roos en jan heyrman

Beni en Jan zijn oud-werknemers van de brouwerij. Beni was personeelsdirecteur. Jan begon zijn carrière als ingenieur-brouwer. Vanuit hun eigen perspectief vertellen ze over de Hoorn en de brouwerij. Samen halen Beni en Jan herinneringen op aan de brouwzaal, de hitte, de geur en het lawaai. Maar vooral aan de mensen die hier werkten. Hier werd hard gewerkt, maar in een familiale sfeer. 

Beluister hun getuigenis.

Aflevering 2: Guy Vanautgaerden

Guy Vanautgaerden werkte meer dan dertig jaar voor de brouwerij. Er vloeit Stella door zijn aderen. Guy groeide op in het café dat zijn grootouders in Bierbeek openden. Sinds 1926 al kan je er Stella drinken. Begin jaren tachtig stapte de algemeen directeur van brouwerij Artois het café binnen: “Guy, komt gij maar voor ons werken”, zei hij. Zo geschiedde. Guy werkt aan een eigen museum met Stella-objecten en duikt vaak in de geschiedenis van het bedrijf.

Beluister zijn getuigenis.

Aflevering 3: Pieter Goiris en Saïd El Khadraoui

Pieter en Saïd stonden samen met vijf ondernemende Leuvenaars aan de wieg van De Hoorn. Zij zagen het potentieel van het iconische gebouw als unieke creatieve hub waar verschillende functies samenvloeien. Een concept dat in 2007 in België nog nergens te vinden was. Pieter en Saïd kijken terug op het parcours dat ze aflegden. Ze zijn fier dat dit iconische Leuvense gebouw een open huis is geworden, waar dagelijks nieuwe herinnerringen worden gecreëerd.

Beluister hun getuigenis.

Aflevering 4: Naïg Vroman en Catherine Castille

Naïg en Catherine vertellen waarom De Hoorn zo’n een inspirerende en warme werkplek is. Ze weten er alles over. Naïg en Catherine zijn er al bij sinds De Hoorn in 2012 de deuren opende. Naïg is Office & Community Manager van de Hoorn. Catherine is Managing Director van Bonka Circus, een purposedriven communicatiebureau. De architectuur en de geschiedenis, de activiteiten en de vibe, de ontmoetingen en de Stella na het werk: ze geven elke dag goesting om aan de slag te gaan.

Beluister hun getuigenis.


de hoorn en stella

doorheen de jaren

van oude brouwerij tot creatieve broedplaats

Wie De Hoorn binnenstapt, hult zich meteen in het nieuwe jasje van de oude brouwerij. Tot de jaren 80 werd hier Stella geproduceerd. De prachtige koperen ketels zijn trouwens nog steeds te bewonderen. Vandaag is het een speelterrein van creatieve bedrijvigheid en vloeiend leven. Met een perfecte gisting van authenticiteit, een continue stroom aan verse ideeën en… frisse pintjes natuurlijk. De Hoorn, een bruisend brouwsel van onze nieuwe tijd.

Download onze brochure en kom meer te weten over de geschiedenis van De Hoorn en Stella Artois.