De Hoorn Books - Duurzaam online shoppen

Heleen Buldeo Rai legt in deze auteurslezing haarfijn uit wanneer en waarom het web milieuvriendelijker is dan de winkel.

Praktisch

17.30u

Ontvangst met een drankje 

18.00u

Heleen Buldeo Rai over Online duurzaam shoppen

19.00u

Napraten in de bar

We winkelen steeds vaker, met steeds meer en voor steeds hogere bedragen online. Webwinkels zijn intussen een onmisbaar alternatief op de winkelstraat. Tegelijkertijd stapelen de vragen zich op over wat dat hele online winkelgebeuren betekent voor onze leefomgeving en planeet.

In de media verschijnen zowel geruststellende als alarmerende claims. Ook organisaties, overheden en onderzoekers spreken elkaar tegen.

Op basis van uitgebreid wetenschappelijk onderzoek, ontrafelt dit boek de complexiteit. Het legt haarfijn uit wanneer en waarom het web milieuvriendelijker is dan de winkel.

____

Heleen Buldeo Rai is postdoctoraal onderzoeker aan de Université Gustave Eigffel en is verbonden aan de Logistics City Leerstoel in Parijs. Ze behaalde haar doctoraat aan de Vrije Universiteit Brussel, ondezoeksgroep MOBI.

Ze bestudeert de mobiliteit gekoppeld aan e-commerce, de gevolgen voor het milieu en de logistieke innovaties die de duurzaamheid van e-commerce kunnen bevorderen.